Népszerű bejegyzések

2013. július 14., vasárnap

Fognini meghóditotta a stuttgarti salakot!


A Stuttgartban megrendezett férfi salakpályás tenisztornán megtörte a jeget a 26 éves Fabio Fognini (31.), hiszen megszerezte élete első egyéni ATP tornagyőzelmét! A döntőben  "hazai" ellenfelet kapott magának, a 29 éves német Phillipp Kohlschreibert (25.). A több, mint 2 órás találkozón szetthátrányból kellett felállnia az olasznak, ezt megtette, így élete legnagyobb sikerét aratta a sváb város salakján!

fognini.winner.stuttgart 

Fognini 2004 óta hivatásos teniszező, ám eddig mindösszesen egy tornagyőzelme van (az is párosban, Simeone Bolelli oldalán). Mivel leginkább csak salakon látjuk, így az egyik legjobb eredménye a 2011-es Roland Garosos menetelése, ahol a negyeddöntőig jutott. Párosban szebb a helyzet, az előbb említett honfitárssal az elődöntőig meneteltek a szintén 2011-es amerikai Grand Slamen!
Mindkét játékosnak a fináléig vezető úton akadt kisebb-nagyobb akadály, hiszen Fabio a negyeddöntőben az "örökfiatal" 35 éves Tommy Haast is le kellett gyűrnie, míg a Kohli becenévre hallgató németnek is akadt nagy hal, kifogta magának a franciák mókamesterét, Gael Monfilst.
A világranglistán 25. Kohli először jutott be a sváb város egyéni fináléjába -a tornával kapcsolatban érdekesség, hogy 2015-től már fűvön fogják megrendezni a sorozatot-, ám 2008-ban sikerült itt párosban végső sikert elérnie, Christopher Kas oldalán nyert a szintén színnémet Michael Berrer, Mischa Zverev kettős ellen.
Hosszú játszmákat hozott a döntő, hiszen mind a 3 szettben átlépték a 40 percet -ami nem kevés, de nem is sok-. Az első játszma után úgy nézett ki, hogy a rutinosabb spíler behúzza a találkozót, ám jött a salakon kiválóan mozgó Fognini felébredése, és megfordította a találkozót. Így a több, mint 2 óráig tartó (2:08) mérkőzésen 5-7, 6-4, 6-4 arányban legyőzte német ellenfelét az olaszok tenisz-muskétása.

ATP 250-ES TORNA, STUTTGART (410 200 euró, salak)
DÖNTŐ:
Fabio Fognini (olasz, 5.) – Philipp Kohlschreiber (német, 2.)   5:7, 6:2, 6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése