Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 17., kedd

Fucsovics és a történelemi jelen!


Nemrég kiderült, hogy a horvát Marin Cilicset dopping vétség miatt elmeszelik 9 hónapra,  igaz, hogy az ügy még akciós, hiszen Marin fellebbez(harmatos esélyei vannak)! Ezalatt Fucsovics Márton a metzi ATP kétszázötvenesen meglepi a világot, ahogyan azt Duval tette a US Openen.  Nem csak, hogy egy kedves meglepetés ez a legjobb 16 közé jutás, áhh ez csak a torta. A tortán lévő hab az, hogy 2003 óta nem győzött le magyar ilyen magasan rangsorolt játékost, mint Chardy (39.). Tapsvihar!  
Na de, mi köze van ehhez a 24 éves horvátnak? Hát az, hogy anno ő is nyert egy ifi Grand Slamet(Roland Garros 2005), ahogyan a mi Fucsovics Marcink is a történelmi Wimbledonban.  Cilic már eljutott egy komolyabb szintig, de most, úgy néz ki, hogy kell neki a turbózott "banánturmix", szinten tartani magát (reméljük Marci véletlenül sem fog élni hasonlókkal). Marin még a legjobb kilencedik is volt a világranglistán, de mostanság "csak" a huszadik hely környékén téblábol. 
Szóval, a nyíregyházi kedvencünk is elérhet ilyen magaslatokba, és talán... ki ne mondjuk, nem akarjuk elszólni magunkat, igaz?.

Fucsovics Márton (zimbio.com)

Azért óvatosan kezeljük a helyzetet, de akárhogyan is, nem rakhatjuk véka alá az örömünket. Nem elég, hogy 10 év után megtörte a magyar férfitenisz rossz sorozatát/átkát, elmondhatjuk, hogy egy csengő nevű kiemeltként induló francia "nagyágyút" gyűrt le két szettben, Jérémy Chardyt! 
Akinek mégsem ugrana be a Chardy név, vagy nem látta volna egy-két jurósportos közvetítésben, az ide kattintva a drága jó wikipédiától megtudhatja, hogy mekkora történelmi skalpot vágott sebre a mi Marcink!!! 

Szerda délután (16 óra) pedig kutakodjunk a streamek tengerében, hogy megtaláljuk a mérkőzését, ugyanis a legjobb 8 lesz a tét, ellenfele pedig a német Tobias Kamke (80.) lesz, aki verhetőbb, mint Chardy. Ha sikerül Fucsovicsnak egy újabb bravúrt bemutatnia, akkor azzal a Jo Wilfried Tsongaval találkozhat, aki itt lesz nálunk a decemberi Tennis Classicson, és igen, ő az aki 2008-ban döntőt játszott az Ausztrál Grand Slamen (ahol 4 szettben alul maradt Novak Djokovics ellen.). 

ATP 250, Open de Moselle - METZ (410 200 euró, fedett-kemény pálya)
Férfi EGYES, 1. Forduló
 Márton Fucsovics–Jérémy Chardy (francia, 7.) 6:3, 7:6(7-5)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése