Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 18., szerda

Az a bosszantó a teniszben, hogy játszik a "ha" és "de" is!


Fucsovics Márton élete második ATP-főtábláján annyira jól bekezdett Tobias Kamke ellen a második fordulós mérkőzésén, hogy majdnem meg is nyerte azt. De, nem tette, sajnos. A csodás elsőjátszma megnyerése után eszébe jutott, hogy mekkora siker kapujában is van, és talán megremegett az a fantasztikus keze, amivel az elején olyan labdákat rajzolt a pályára, hogy Tóbiás csak pislogott, mint hal a szatyorban. Ezek után sok hiba, rossz döntések, gyenge adogatások, rengeteg rutintalanság, és puff neki... vereség. Sebaj, így is nagy történelem, hogy Chardyt két vállra fektette, nem?. Amúgy meg, Puskás Öcsi bácsi azt mondta anno (Isten nyugosztalja), hogy a futballban nem játszik a "ha" meg "de", viszont a teniszben nagyon is jelen van, nagyon de nagyon, sajnos.

Bumm neki, az első szett hevesen a Marcié is lett 6-1-re, majd a másodikban break előnyben adogathatott a 4-2-es vezetésért (valahol itt jön a "ha" megnyeri ezt az adogató game-t, és a "de", hogy nem tette, azthiszem), ezzel a lehetőséggel viszont nem élt és visszaadta a stafétát  ellenfelének, hogy vissza ütögethesse magát a mérkőzésbe. Ezt meg is tette a német, és végül ez a hosszabb pillanat fordulópontnak bizonyult.  Itt kapcsolt a Lübeckben született úriember, és beötlött neki, hogy ez a Márton nem egy "lúd", ez egy komoly feltörekvő ágban lévő teniszcsillagocska, meg a végén meg is verhet (túl sok Nils Holgerssont néztem...)
Innentől nem volt vissza út, a 27 éves német vérszemet kapott és teljesen kezébe (vagy ütőjébe, ki, ahogyan szimpatikus) vette az irányítást. Voltak kritikus pontok, amiknél ha jobban koncentrál a 21 éves reménységünk, akkor vissza táncolhatott volna a mérkőzésbe, de nem tette. 
A döntő játszmában, amikor Kamke adogatott a játszma, és egyben a találkozó megnyeréséért... nem tudtam úgy figyelni a draculahunter-stream "fullhádés" közvetítését, hogy ne bízzak Marciban, hittem még az utolsó pillanatokban is, hogy innen is lehet vissza út. Ám kiderült, hogy ezen a napon egy kis ösvényben hittem, ami az erdő mélyébe vezet. Ugyanis Marci 40-30-nál egy csodaszép break labdánál egy k*rva egyszerű lecsapást úgy mellé sirittett, hogy azt bánat volt nézni. Innen már egyenlőről berámolta a találkozót a német.

 Kíváncsian várjuk, hogy a következő számláson mennyivel lesz előrébb Fucsovics, mert előrébb lesz az biztos, és azt is, hogy ez a "majdnem megnyert" találkozó mennyire fogja befolyásolni a további küzdelmeit (???). Egy biztos: kérdőjelünk van bőségesen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése