Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 15., vasárnap

Boris Beckernek sem játék az élet - Könyvbeharangozó


Az elmúlt időszakban nagyon rákaptam az önéletrajzi könyvek beharangozására/ajánlására. Ilyen lesz a mostani is. A hatszoros Grand Slam győztes Boris Becker memoárja kifejezetten pikánsnak ígérkezik, hiszen a német teniszlegenda visszavonulása óta a médiában való részvételével és színes magánéletével hívja fel magára a figyelmet. Így nem kell sokat gondolkodnunk azon, hogy a majdnem 300 oldalas önéletrajzi könyv(ecsk)ében "csak" a legendás játékos teniszmérkőzései, és annak kulisszatitkai legyenek. Lesznek olyan "finom" dolgok is valószínűleg, amiktől ütünk majd egy-két out-ot vagy nyerőt(?), ahogyan Agassinál is megtettük, anno. Az élet nem játék - Könyvbeharangozó.
 
borisbecker1985.wimbledon 

Önéletrajzot jelentet meg a 45 éves Boris Becker, a németek háromszoros wimbledoni bajnok teniszsztárja (kép: Wimbledon/1985). "Az élet nem játék" című könyv október 2-án kerül a boltokba, és  az ex-teniszjátékos először vall benne viharos válásáról Barbara Feltusszal, továbbá Anna lányának fogantatásáról, valamint a gyermek anyjával, Angela Jermakova modellel folytatott pereskedésről.

Pete Sampras még hátragombolósban „sétálgatott” a 19 év alattiak versenyében, amikor Boris Franz Becker (Leimen, 1967 november 22.)már szinte évről évre nyert Wimbledonban. Ismertetőjegyei: 1985-től 1999-ig a legjobb nemzetközi profi teniszezők közé tartozott. 17 évesen a versenytörténelem legfiatalabb, és egyben első német játékosaként megnyerte a wimbledoni nemzetközi tenisztornát. 1985-ben 86-ban és 89-ben is nyert, mindössze két szettet vesztett évente a világ talán leghíresebb tenisztornáján, a világ legjobbjai ellen.

A müncheni Herbig kiadó előzetesében leszögezi: amit eddig tudni lehetett Beckerről, az csak félig felel meg az igazságnak, és a 288 oldalas memoárt "kozmetikázatlannak, de szórakoztatónak" nevezi. Egy sajtóértesülés szerint egyik ex-barátnője máris pert helyezett kilátásba arra az esetre, ha megjelenik a mű, ezt azonban a kiadó cáfolta. 


(kép: greattenniswallpaperz.blogspot.hu, forrás: MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése