Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 21., szombat

A történelmi testvérpár!

Sok sportágban jelen vannak a testvérpárok találkozásai, ilyen például az amerikai fociban megmérkőző Manning tesók párharca, de ott vannak a csodálatos teniszben a Bryan fivérek, akik nem egymás ellen, hanem együtt "semmisítik" meg a világot. A labdarúgásban is sok testvérpár megfordul, de a Boateng fivérek rivalizálása és találkozása sokkal drámaibb! Nem csak drámai, hanem történelmi is, hiszen a földkerekség egyetlen olyan testvérpárja, akik nem azonos nemzeti tizenegyben szerepelnek. Ma délután megint összefutnak, most Kevin "bányászként" próbálja a "bőrgatyát" megráncigálni öcsikéjén.

Kevin-Prince és Jérome Boateng

Talán sokak által ismert az a futballtörténelmi esemény a 2010-es világbajnokságról, amikor is a testvérek két különböző nemzet mezében egymás ellen léptek pályára. Kevin-Prince Boateng és öccse, Jérome Boateng még a fal leomlása előtt Nyugat-Berlinben született két külön német anya házasságából.
Az idősebb Prince Boateng 1981-ben hagyta el Ghánát, Németországban telepedett le, s a sármos, fekete bőrű fiatalember meglehetősen népszerű volt a szebbik nem körében. Két német hölgyeménnyel folytatott kapcsolatából is gyerek született, elsőből George és Kevin-Prince Boateng , másodikból pedig Jérome Boateng. A féltestvérek útja azonban nem egyfelé vitt, Kevin Prince a ghánai, Jérome a német válogatottat választotta.
Már ifjúkorukban rivalizáltak, igaz, akkor még egyfelé húztak, hiszen mindketten a Hertha utánpótláscsapatában játszottak. Sőt, az U21-es válogatottban még mindketten a német csapatban szerepeltek, ám Kevin egy alkalommal heves természetének köszönhetően összetűzésbe keveredett a felsőbb vezetőkkel, kikerült (állítólag) örökre a Nationalelfből. A 2006-os vb előtt még nemet mondott édesapja szülőhazájának invitálására, négy évvel később azonban már az afrikai ország válogatottjában szerepelt a dél-afriakai világbajnokságon. Akkor, már a csoportkörben összejött a történelmi testvérháború, hiszen június 23-án, Johannesburgban a Németország–Ghána meccsen egymás ellen játszottak vb-meccset. Azt a csatát Jérome és a németek nyerték. 
Kérdés most, hogy Milánóból Németországba visszaigazolva, a gelsenkircheni bányászoknál vissza vág-e az öcsikének, egy biztos, hogy rivalizálásuknak egy újabb fejezete kerül be a testvérek közti focitörténelembe.

Ma délután másért is érdekes lesz a Schalke-Bayern mérkőzés, hiszen a mindent megnyert, világ legjobbjai látogatnak a kékekhez, ahol valószínűleg kezdő lesz Szalai Ádám. A bajorok hálóját pedig az a Manuel Neuer őrzi, aki a Schalke csapatában nevelkedett és vált a világ talán legjobb kapusává. 
Pikáns lesz, tizenöt-óra-harminckor Nürnberg-Borussia Dortmund, tizennyolc-harminckor Schalke 04-Bayern München (eurosport2)!  

Kezdő a Kicker szerint:
 Schalke: Hildebrand – Uchida, Höwedes, Matip, Aogo – Neustädter, Höger – Farfan, K-P. Boateng, Draxler – Szalai.
 Bayern: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Robben, Müller, Kroos, Ribery – Mandzukic.


(infók: mindennapi.hu, kép: Jérome Boateng hivatalos Instagram oldala)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése