Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 17., kedd

Férfiak: Djokovics az élen, még! Hölgyek: Serena utolérhetetlen! - ATP/WTA ranglista


A legfrissebb világranglistás számláláson a szerb világelső -tenisztanár- Novak Djokovicsnak már "csak" 120 pontnyi előnye maradt az őt követő hispán -salakkirály- Rafael Nadal előtt! A férfi tornákat szervező ATP tájékoztatása szerint a legjobb magyar Fucsovics Márton 4 pozíciót javítva a 243. helyen áll (190 megszerzett  ponttal). Itt már sejteni véljük, hogy ez a helyzet változhat, ugyanis Marci szépen szerepel a metzi 250-es tornán, és élete második ATP-főtáblás szereplésére készülhet. A hölgyek mezőnyében az amerikai Serena Williams hatalmas előnnyel rendelkezik a fehérorosz Victoria Azerenka, és az orosz -hercegnő- Maria Sharapova előtt! A legjobb magyar hölgyemény a szebbik nem ranglistája alapján Babos Tímea, aki a 105. helyen áll (641 ponttal). 

A tizenhétszeres Grand Slam győztes svájci Roger Federer egy helyet javított, így ezen a héten a hetedik helyet "már" a hatodik.
Az első harmincban a svájci rekorderen kívül nem történt helycsere (Fernanno Verdasco lépett előre egy helyet a harmincharmadikról, Julien Benneteaut). Fucsovics Marcinak pedig ez az újabb főtáblás szereplés biztosan hoz pár "erős" pontot a konyhára, és reméljük, hogy nem sokára már a legjobb kétszázban láthatjuk (40 pontra van a legjobb kétszáztól).



A hölgyek további mezőnyében sem történt nagyon nagy "szívrohamot" keltő esemény, és valószínűleg a nagy arányú pontkülönbségek következtében nem is fog. A legjobb helyen rangsorolt magyar teniszezővel kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy egy hete a kazah Jaroszlava Svedova oldalán megnyerte a taskenti viadalt, és ezáltal a páros ranglistán az 50.-ről feljött a 42. helyre. A többi magyar tenisz-hölgy közül Czink Melinda a 231. (legutóbb 232.) 233 ponttal, míg Jani Réka-Luca a 249. (245.) 217 pontegyenleggel.


(kép-ek: atpworldtour.com, wtatennis.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése