Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 3., kedd

Elmarad a Nadal-Federer "rangadó"!


Roger Federer hatalmas meglepetésre elbukott az idei utolsó Grand Slam nyolcaddöntőjében! Az ötszörös svájci US Open győztest simán győzte le a spanyol Tommy Robredo (3 szettben), aki zseniálisan használta ki ellenfele hibáit. Ezzel a meglepő eredménnyel az is kiderült, hogy a várva-várt Nadal-Federer "rangadó" elmarad. A spanyol salakkirály Rafael Nadal viszont ott lesz a következő körben, ugyanis a német Phillipp Kohlschreibert 4 játszmában legyűrte, így a mallorcai még versenyben maradt az idei utolsó Grand Slam megnyeréséért. US Open. 4.forduló!

rafa vs. roger

A 32 éves Roger Federer vereségét a saját rossz játéka okozta (ahogy a tegnapi napon Tommy Haasnak) azaz egekbe kiáltó 43 ki nem kényszerített hibájával és 16/2-es break labda kihasználással saját magát verte meg a svájci! Az első szett még szoros volt, hiszen "csak" tie-breakben sikerült szett előnybe kerülnie a spanyolnak. A következő két játszmában viszont sokakban ott volt a remény, hogy fel áll a padlóról Roger, de nem így történt. Sorra rontotta el a nyerhető labdameneteket, és egy rutinos 31 éves Robredo pedig könyörtelenül kihasználta ki a break lehetőségeit! A hispán ezzel élete első negyeddöntős szereplését tudhatja magálnak, és biztosan előbbre lép a világranglistán (jelenleg a 22. helyen vitézkedik).

Három spanyol is bejutott a negyeddöntőbe az alsó ágon, köztük a fent emlitett Tommy Robredo, David Ferrer és a salakborítások császára Rafael Nadal. És így már az is biztos, hogy a spanyol uralom tovább megy, hiszen ezekből kiindulva, biztosan lesz az elődöntőben is hispán!

Rafa Nadal mérkőzése nem indult olyan simán, mint ahogy az várható volt, hiszen Kohlschreiber rövidítésben megnyerte az első játszmát. Ezek után aztán nem volt több villogás a némettől, hiszen folyamatosan megrogyott, és nem tudta megnehezíteni a papírforma eredmény kialakulását. Ettől függetlenül a Kohli becenévre hallgató játékos helyt állt és büszkén hagyhatta el a pályát, hogy nem mosta őt le a pályáról a világ egyik legjobb teniszjátékosa.
A köv. körben -ahogy fent is említettem- Nadalra a Federert verő honfitársa vár, akit jól ismer-het, hiszen hazájuk válogatottjával nem egy Davis kupa meccsen vehettek részt. Tommy elleni eredménye kifejezetten egy oldalú: mind a hat meccset ő nyerte, Robredónak mindössze egyetlen szett jutott legutóbb, a 2009-es párizsi kemény pályás tornán.

US OPEN, NEW YORK (34 300 000 dollár, borítás: kemény)

FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ

Gasquet (francia, 8.)–Raonic (kanadai, 10.) 6:7, 7:6, 2:6, 7:6, 7:5
Ferrer (spanyol, 4.)–Tipszarevics (szerb, 18.) 7:6, 3:6, 7:5, 7:6
Nadal (spanyol, 2.)–Kohlschreiber (német, 22.) 6:7, 6:4, 6:3, 6:1
Robredo (spanyol, 19.)–Federer (svájci, 7.) 7:6, 6:3, 6:4

NŐI EGYES, 4. FORDULÓ
Vinci (olasz, 10.)–Giorgi (olasz) 6:4, 6:2
Pennetta (olasz)–Halep (román, 21.) 6:2, 7:6
Hantuchová (szlovák)–Riske (amerikai) 6:3, 5:7, 6:2
S. Williams (amerikai, 1.)–Stephens (amerikai, 15.) 6:4, 6:1
Suárez-Navarro (spanyol, 18.)–Kerber (német, 8.) 4:6, 6:3, 7:6
Makarova (orosz, 24.)–A. Radwanska (lengyel, 3.) 6:4, 6:4
Li Na (kínai, 5.)–Jankovics (szerb, 9.) 6:3, 6:0
FELSŐ ÁG, PÁROSÍTÁS:
Djokovics (szerb, 1.)–Granollers (spanyol)
Juzsnij (orosz, 21.)–Hewitt (ausztrál)
Murray (brit, 3.)–Istomin (üzbég)
Wawrinka (svájci, 9.)–Berdych (cseh, 5.)

NEGYEDDÖNTŐ/ALSÓ ÁG, PÁROSÍTÁS:
Gasquet (francia, 8.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Robredo (spanyol, 19.)–Nadal (spanyol, 2.)


(kép: tennisguide.com, eredmények: nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése