Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 3., kedd

Igaza van Blatter úrnak?


"Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint egyetlen játékos sem ér 100 millió eurót (30 milliárd forint!!!)." olvashatjuk minden egyes internetes médium sportcímlapján a walesi Gareth Bale átigazolásával kapcsolatosan. A labdarúgásban résztvevő vezetők között is legnagyobbnak vélt Blatter úrt is megmozgatta ez a meghökkentő transzfer. Igaza van, hogy nem ér harminc milliárd miskát egy futballozni nem kicsit tudó  24 éves rettenthetetlen walesi fiatalember? Igen, talán.

josephblatter.fifa

A 77 éves Sepp Blatter úr így vélekedett a Bale-szappanóperáról: "Ha azt kérdezik tőlem, hogy van-e olyan futballista, aki ennyit ér, azt mondanám, hogy kétlem. Kétlem, de ez ellen semmit nem tehetünk".
A FIFA vezetője mindehhez hozzátette, hogy az árakat a piac határozza meg, így fordulhat elő, hogy egy olyan ország egyik klubja fizet ekkora summát, mely évek óta recesszióval és komoly adóssággal küzd. "Még ha egy országra azt is mondjuk, hogy szegény, adósságokkal küzd, a futballban mindig találni pénzt" - véleményezte a királyi gárda 90 vagy 100 milli(j)ós vételárát a svájci sportvezető.
Mielőtt túl-ságosan nagy hitelt adnánk a FIFA elnökének, tudjuk, hogy voltak neki is susmus ügyei, állítólag (ám ide tartozik, hogy talán hitelességén akartak csorbát ejteni?).
Egy tény azért biztos: jó pár hétig még Bale feliratú víz fog folyni a csapból. Nincs mese a labdarúgás rég az anyagiakról szól, kivéve Albertirsán. Pontosabban arról, hogy a pénz beszél, kutya... vau-vau!
(Garethről nem rakok fel pikcsőrt, hiszen van most elég belőle sok féle-fajta oldalon.)


(kép: sportsmarketing.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése