Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 21., szombat

Jack Leon Lynch is born!


A fenti címben olvasható mondattal köszöntötte a négyszeres Grand Slam győztes Kim Clijsters egyik unofficial közösségi oldala a nemrégiben megszülető kisfiát (ha minden igaz, akkor ez a hivatalos)
Második gyermekét hozta világra a belga ex-játékos, a női tenisz-világranglista korábbi éllovasa. A 30 éves, tavaly visszavonult játékos tudatta mindenkivel hivatalos oldalán, hogy boldogság van és mindketten jó egészségnek örvendenek, a második kis-Clijsters a Jack Leon nevet kapta. Férje, a volt kosaras amerikai Brian Lynchcsel már van egy közös kislányuk, Jada Ellie. 
Tavaly a US Open második fordulójában elszenvedett veresége után jelentette be, hogy másodszor is visszavonul a profi élsporttól. A labdakerek is gratulál Super Kimnek, mivel adott a történelem során pár lenyűgöző, egyedülálló és szenzációs dolgot ebbe a csodás sportágba. A Wikipédia mindannyiunk "szerelmetes" könyvtára, ide kattintva (és a tartalomjegyzékbe rálépni a 6.1-re) van lehetőség "finom" Clijsters rekordokat olvasgatni.


Kim Clijsters (tumblr.com)

Háromszor győzött a US Openen (2005, 2009, 2010) egyszer az Australian Openen (2011), s háromszor diadalmaskodott az év végi világbajnokságon  (2002, 2003, 2010). 2003-ban párosban megnyerte a Roland Garrost és Wimbledont is Szugijama Ai oldalán. Karrierje során negyvenegy WTA-tornán győzött egyéniben, s további tizenegy címet szerzett párosban. Összesen húsz héten át vezette az egyéni világranglistát, első alkalommal 2003 augusztusában. (Wikipédia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése