Népszerű bejegyzések

2013. május 14., kedd

A legyőzhetetlen hispán!

Rafael Nadal - a salakkirályok legnagyobb császára - megint bezúzott egy „átépéezres” tenisztornát, most perpillanat Madridban hódoltak be neki. Az igaz, hogy még Monte-Carlóban megmutatta neki a „tenisztanár” Novak Djokovics, hogy milyen is a vereséget szenvedni érzés, salakon. Meg is lepődtünk akkor. Ám abból a pofozó tanórából tanulva 2 hét leforgása alatt bezsebelt két „hazai” (elég fontos) serleget. Rafa Barcelonából „átsétált” a spanyol fővárosba, ahol szintén könyörtelenül elver te a mezőnyt. Most a svájciak második (hangsúlyozom: második!) Legjobbja, Stanislas Wawrinka próbált valamit tenni az a tényállás ellen, hogy a földön nincs még egy ilyen teniszező, aki így tud tevékenykedni salakon, mint Rafa. De nem tudott mit 
 

Csodás egy sportág ez a tenisz, ha tehetném, csókolgatnám Agassi feje búbját, hogy megszerettette velem a teniszt! Na de most nem ez a lényeg, hanem a földkerekség egyetlen tenisz űrlénye, Rafael Nadal. Éppen megpróbálom összeszedni a gondolataimat, hogy hogyan is nyert Madridban (például, ilyen megfogalmazásban). De mielőtt belevágók még az előzményekről érdemes beszélni egy kicsit. Murray mostanság fejben nem teniszezik, Federer pedig szó szerint nem játssza a teniszt, Djokovics pedig annyira elszállt Monte-Carlótól, hogy arcon tenyerelte a saját egója. Így már a 3. fordulóban sejteni lehetett, hogy nem nagyon lesz ember, aki megállíthatja a száguldó Rafat!
A 28 éves svájci kiválóság már a ütközet elején rosszul kezdte a mérkőzést, Nadal ellen ezek a megingások életveszélyes hibák. Az is lett, mert a mallorcai teniszező gyorsban el is vett két Stanislás adogatást, amivel gyakorlatilag el is döntötte az első szettet, mert a saját szerváit nem nagyon akarta oda adni a svájcinak. 6-2.
A második szettben összeszedte magát a világranglista 15. helyén tanyázó Stanislas, és rendbe rakta a szerváit. Ám egy Rafael Nadal ellen a kis hiba is elég, így egy elvett adogatás is elegendő volt neki, hogy két simának nevezhető játszmában legyőzze a svájciak második legjobb teniszezőjét, és magasba emelhesse a Matua „kalaptartó” serlegét. 6-4.
Ezzel a győzelmével a salakcsászár 9-0-ra alakította a mérlegét Wawrinka ellen. A madridi diadalai 3-ra növekedett (2005,2010) és idén „még csak” ez az ötödik ATP győzelme. Hol van még a vége? Nehéz hova rakni ezt a hispán salakspecialistát, de hihetetlenül benne van a vérében ez a sportág. ((Hogy tud valaki így írni arról, akit nem is kedvel, mert-hát, számomra Nole a legesleg!? Túl nagy a tisztelet?..  commentben nyugodtan jöhetnek a válaszok, hogy miért is lehet ekkora a respekt Rafa felé)) 

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (3 368 265 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Rafael Nadal (spanyol, 5.)– Stanislas Wawrinka (svájci, 15.) 6:2, 6:4

Érdekesség, hogy lesz még egy „felmérő” a Roland Garros előtt, méghozzá Olaszországban, az is ezres torna (már zajlik). A helyszín nem más, mint az a város ahova minden út vezet… azaz, Róma. Közben a skót csillag előre lépett a világranglistán a második helyre, de nem feltétlenül azért, mert annyira jó volt, hanem azért, mert Federer volt annyira rossz, amennyire.
Úgy összekeveredtek a kártyalapjaim, hogy már fogalmam sincs, hogy ki nyerheti a párizsi Grand Slam-et, de most úgy néz ki, hogy Nadal nagyon rákapcsolt és felvette a Legyőzhetetlen becenevet. Nagy dilemma, hogy a szerb tenisztanár képes lesz-e megállítania a hispánt, mert amióta újra egészséges, és formába lendült a spanyol, csak Novak tudta felvenni vele a lépést!

(képek: rafaelnadalfans.com, madrid-tennis.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése