Népszerű bejegyzések

2013. május 2., csütörtök

Fantastisch!


Kemény az élet, még 2-3 éve azt mondták, hogy a Bayern München-nek akkor van esélye a Barcelona ellen, hogyha 6-szor újraszületnek és mindenkit Messi-nek keresztelnek (még a kapust is). Most pedig? Úgy oda vert a csodálatos bőrgatyás alakulat a katalánoknak (oda-vissza), hogy még mindig ámulatban van minden egyes gránátvörös színben pompázó úriember. Még senki nem ejtette ki a Barcelonat ekkora arányú győzelemmel a Bajnokok Ligájából, és ez csak az egyik rekord a sok közül. Fantastisch Bayern!
 
bayernmünchensofa 

A Bayern óvatos volt a visszavágó előtt, a másik oldalon azért hangosan dalolták sokan, hogy a Barcelona képes visszavágni (akár 5 góllal is) a Münchenben elszenvedett mészárlásért. Ám senki nem gondolta komolyan azt, hogy ez a Bayern egy igazi Csapat, ez nem egy sztárból (Cé-ből vagy Messiből) áll! Ez a Bayern egy igazi XXI. századi csapatfocit játszó alakulat, itt számít minden egyes játékos, még a kis törpe dél-amerikai, Rafinha is -aki inkább indonéz, mint brazil-.

A legfontosabb történések a visszavágóval kapcsolatosan, hogy a Barca ugyanazt a görcsös erőltetett játékát játszotta, amit az első meccsen, így mindig valami közbejött az utolsó passzoknál, helyzeteknél. A Bayern pedig, mindössze annyiban változott, hogy még nyugodtabban játszotta a saját fociját, nem állt vissza, nem taktikázott, hanem nemes egyszerűséggel játszotta a labdarúgást, ahogy azt kell. Erre a meccsre Heynckess papa kiengedte Robben egyszemélyes akcióéhes énjét, ha nem teszi, vagy maga a holland nem teszi, akkor akár egy nagyobb arányú győzelem is lehetett volna.
Az is tény viszont, hogy most nagyon csúcsformában van a Bayern, és persze a szív is hajtja a játékosokat, de ha összerakjuk azt a képet, ami az elmúlt években láttunk, akkor hamar ráébredünk, hogy ez a szív hatalmas: egy Intertől elszenvedett döntő, a tavalyi semmiből jött Chelsea győzelem a müncheni döntőben, az elmúlt 2ésfél év dortmundi Klopp(f)oló gép könyörtelen uralma. Ezek a kudarcok ott vannak a fejekben, mert ennek a csapatnak a magja, a gerince átélte mindezeket. Ahogy a dicsőséges Olli Kahn mondta: a vereségből lehet a legnagyobb erőt meríteni! Ezt a negatív impulzust át is alakították, és most nem kérdés, hogy megragadják ezt a Bayern München játékosai. 

Nagyon reméljük, hogy 96'-os "sárgaság" nem kacsint vissza, és a Ruhr vidékiek nem állíthatják meg azt a tény-tettet, hogy végre magasba emelhesse Phillph Lahm tanárÚr azt az ezüstös "virágvázát", a Wembley-ben!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése