Népszerű bejegyzések

2013. május 6., hétfő

A mindössze 21 éves Fucsovics Márton első felnőtt trófeáját zsebelhette be Kínában. Az ázsiai birodalom egyik kis városában megrendezett ATP-Challanger tenisztornán a nálánál 5 évvel idősebb brit James Wardot győzte le. Ezzel a fontos tornagyőzelmével több, mint 120 helyet javíthat a világranglistás helyezésén (jelenleg: 383., várható: 250. környéke). Nagyon reméljük, hogy ez a siker csak az egyik lesz a sok közül. Még-inkább reménykedünk abban, hogy egy igazán sikeres felnőtt pályafutás indult útjára a nyíregyházi játékos életében.
 
fucsovicsmárton

Az ifjúsági US Open és Wimbledon diadala már régebbi, de nem annyira, hogy meg ne említsük. Aztán, nem régiben megverte a Davis Kupán élete első top százas teniszezőjét –a lett Gulbist-, most pedig, megnyerte élete első felnőtt ATP tornáját. Szóval, odapirított rendesen a huszonéves titán, és amondó vagyok, hogy most addig kéne ütni a vasat…. Amúgy meg, Nagyon Köszön(öm)jük ezt az újabb szépséges sikert, ami nem olyan nagyon nagy, de nem is kicsi!

Második alkalommal rendeztek felnőtt tenisztornát Anningben –ezzel egyértelművé vált, hogy szüksége lesz még pár évre Anningnek, hogy ne egy német kisvárosi feeling jusson az eszünkbe-. Az viszont biztos, hogy a hangzatos kis kínai állomás neve szerepelni fog Fucsovics történelmi jegyzettömbjében.
Egészen kimagasló teljesítménnyel zárt Fucsovics Kínában, mivelhogy az egész torna alatt mindössze egy szettet veszített, azt is a döntőben. Kiélezett két és fél órás csatát hozott a finálé, ahol végül nagy küzdelem közepette 7-5, 3-6, 6-3 arányban győztesen hagyta el a salakot az újdonsült felnőtt ATP bajnokunk, Fucsovics Márton. Amellett, hogy ezzel a tornagyőzelmével bezsebelt 80 ATP pontot, még zsebre vághatott egy szabadkártyát (Kunming felirattal), + 7200 dollárnyi "zsebpénzt" is.

ATP-CHALLENGERTORNA, ANNING (50 000 dollár, salak)
EGYES. DÖNTŐ
Fucsovics Márton (magyar)–James Ward (brit) 7:5, 3:6, 6:3 


Érdekesen várjuk a jövő heti folytatást, mert a kunmingi torna sokkal nagyobb -125 ezer dollár összdíjazású-, mint a kínai, ezáltal ott több ATP pontot is vesztegetnek. Ha így folytatja a friss anningi győztes, akkor 2-3 jól teljesített torna után könnyen a top 100-ban találhatja magát. Ennek mi szurkolunk, de nagyon, és annak is, hogy végre ne csak egy jól fejlődő ígéret legyen. Talán 1-2 év múlva már "átápéezres" döntőt fog játszani, Dolgopolov ellen?... Meglátjuk, csak óvatosan, mert sokat akar a szarka…

(kép: facebook.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése