Népszerű bejegyzések

2013. május 22., szerda

Ember-e Rafael Nadal?


Ó te dicsőséges minden6ó adj nekünk választ, hogy a salak borítású pályákon, hogyan képes így tevékenykedni Rafael Nadal(?). Meg tudod magyarázni nekünk, hogy mitől ilyen lenyűgöző és felülmúlhatatlan ez a mallorcai fiatalember? Le tudod rajzolni, hogy milyen lélektani akármi kell mindehhez? Vagy legalább azt próbáld meg elárulni (elég egy aprócska jel is), hogy valóban ember-e a spanyol salakkirály? De ha bevallod, hogy egykoron kis hátragombolós korában repítették ide, valamelyik tenisz galaxisból, simán elhisszük. Legyen bármi is az igazság, mi akkor is el kell ismerjük: salakon még nem játszott így ember a földön, mint a spanyol tenisz rekorder. Fenomén! 


Nem tudtam úgy neki fogni ennek a posztnak, mint az eddigieknek, mert most nem tudtam hova tenni azt, hogy a salakkirály megint kivégzett egy tenisztornát úgy, hogy megsem erőltette magát, nagyon. Már megint agyonverte a mezőnyt. Két iparos próbálkozott szemtelenkedni ellene, a lett Ernests Gulbis (3. forduló) és honfitársa David Ferrer (negyeddöntő), de nekik is csak egy nyert szett jutott, és a csata végén összegezhették, hogy esélyük annyi, mint a svéd meseklasszikusban a rókának Nils Holgersson ellen. Szóval, most nem úgy kezdtem, mint ahogy azt az újságíró alaptörvény írja (eredmény, helyszín,résztvevők, satöbbi), hanem megszólítom a minde6ót -hátha tudja mi a jó, és fel-fel lép a népsportra-, hogy segítsen rájönni arra, hogy miképpen is csinálja Rafa, azt, amit épp csinál. A választ még nem tudom, és azt sem, hogy mikor kapom meg a mennyből (vagy akárhonnan is), de mihelyt megjön mindenféleképpen ismertetem, mindenkivel! 
vamosRafa
Alig 3 hét leforgása alatt megnyert 3 ATP salaktornát a spanyol, csak úgy lazán, kisujjból (Barcelona, Madrid, Róma). Monte-Carlóban még a szerb világelső megtanította kesztyűbe dudálni, de azóta… senkisemsese! Úgy érzem, hogy lassan az atyaúristen sem tudja megállítani ezt a hispán salakspecialistát
A római fináléban egy olyan úriemberrel nézett farkas szemet, aki egy élő teniszlegenda, emberek példaképe és bálványa, azaz Roger Federerrel. A svájci tenisztörténelem zászlóvivője gyatra formát mutat mostanság, és lassan ő is egy Michael Schumacher feelinget áraszt: jobb lett volna a csúcson abbahagyni?.  Meg is mutatkozott már az elmúlt hetekben a rossz formája, ám most, hogy sikerült bejutnia a döntőbe, már is másképpen volt fektetve a leányzó. Reménykedett minden Novak-fan (főleg én), hogy végre odapirít neki (egy kicsit,azaz az újára koppint) a svájci. De nem így történt, amennyire jól indult annyira rossz lett. Mindösszesen 5 gémet tudott megnyerni Fed, és bő egy óra alatt lezavarták a római finálét. Könyörtelen magabiztossággal játszott most is Rafa, és napról napra jobban érezzük azt, hogy a csodás Federer átadja helyét a fiataloknak.
Ez volt kettejük 30. találkozója, egymás elleni mérlegük 20-10-re módosult, ebből a salak statisztika még csúnyább: 12-2!  Itt is címvédőként lépett salakra a mallorcai, meg is védte, így jövőhétre már fennebb lép a világranglistán, és 4. kiemeltként indul a csodás salakbirodalomba, Párizsba! 

RÓMA, ATP 1000-ES TORNA (2 646 495 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Rafael Nadal (spanyol, 5.) – Roger Federer (svájci, 3.) 6:1, 6:3

 
Most azonnal letesszük a voksot arra, hogy nyer a Garroson is, ám hátha jön addig az isteni jel, és elküldhetem az információt Novak Djokovicsnak, hogy elkaphassa a grabancát! De bocsánat, miért is kellene elküldenem? Hiszen ha francia Riviérán megverte a szerb tenisztanár, akkor ki más tudná jobban, hogyan is kell "feladni a leckét" a hispánnak?

Eközben arra is fény derült, hogy sérülés miatt nem lesz ott a francia fővárosban Andy Murray, Stanislas Wawrinka és Juan-Martin Del Potro! (hiányozni fognak) Gyógyulást nekik! De van itt ok trombita szóra is, hiszen a szerb világelső ezen a szépséges májusi napon látta meg a napvilágot, Belgrádban. Így Isten éltese földünk egyetlen olyan tenisztanárát, aki a semmiből képes oktató filmeket készíteni Rafael Nadalnak! 
 

(képek: rafaelnadalfans.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése