Népszerű bejegyzések

2013. november 22., péntek

Fantastico Fucsovics!

Fantastico, azaz Fantasztikus napot zárt Fucsovics Márton az olaszországi tenisztornán. A világranglistán 230. kedvencünk mérkőzéslabdákat (döntő szettben 5:6-nál) hárítva, három játszmában legyőzte a hazai pályán ütögető ellenfelét, Andrea Arnaboldit (220.) az Andriában zajló ATP Challenger-verseny negyeddöntőjében.

Akad a világban már francia "Marci szurkoló" is!

A nyíregyházi teniszező a negyeddöntőben 4:6, 6:2, 7:6-ra verte "esélyesebb" olasz ellenfelét, akiről a "Tenisz Világturné" (ATP) hivatalos honlapján nem túl sok információt lehet megtudni, de annyit biztosan, hogy még élete során nem volt a legjobb 200-ban a ranglistán.
Marci (ahogy az ATP honlapja is becézgeti a bevezetőjében) aktuális győzelmével már biztosan bekerül a legjobb 210-es mezőnybe a világranglistán, további sikerekkel (és talán egy tornagyőzelemmel) pedig a top 200-at is megkörnyékezheti a héten. Történelme során a 230-ba jutás volt a legjobb eredménye, most pedig, egy hétre rá, esélye van akár 20-25 helyet is előre lépni. Fantastico!

Az elődöntőben egy eléggé nagy falat vár majd Fucsovicsra, ugyanis megkapta magának a kanadai Frank Dancevicset. A szerb felmenőkkel rendelkező "kanadai" azért is tűnhet kemény diónak, mert jelenleg a 134. a világranglistán. Viszont, mellettünk szólhat az, hogy ellenfele az üzbég Farrukh Dustovnak azért sikerült megszorongatnia (6:7, 6:4, 5:7).

Andria, ATP-Challenger (30 000 euró, kemény pálya)

Egyes, Negyeddöntő:
 Fucsovics Márton(magyar)–Arnaboldi Andrea(olasz) 
4:6, 6:2, 7:6 (7–4)


(kép: boon.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése