Népszerű bejegyzések

2013. november 1., péntek

Federer visszavágott Del Potrónak!


Az ötödik helyen kiemelt, korábbi világelső svájci Roger Federer kiváló mérkőzésen három szettben nyert a negyedikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro ellen a  3,2 millió euró (935 millió forint) összdíjazású párizsi fedettpályás ATP "ezres" tenisztorna negyeddöntőjében. Ezzel "visszavágott" Fed a szülővárosában elszenvedett döntőbeli vereségért!

2011-ben Federer volt a végső győztes, idén?

Federert több mint egy év elteltével győzte le újra dél-amerikai ellenfelét, ez előtt a tavalyi, londoni olimpia elődöntőjében nyert ellene. Azóta háromszor találkoztak (legutóbb öt napja, a bázeli ATP 500-as döntőjében), s ezek a találkozók del Potro sikerével zárultak.
A 17-szeres Grand Slam-győztes svájci klasszis nyugodtan és felszabadultan készülhetett a mérkőzésre, ugyanis Milan Raonics kiesése végkép bebiztosította a részvételt a történelmi világbajnokságra. 

Jól is kezdett Federer, ellenállhatatlan játékkal, mindössze fél óra alatt alatt megnyerte az első szettet. A második játszmában azonban del Potro fokozatosan feljavult, és a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél vette el riválisa adogatását, ezzel pedig egyenlített. A mindent eldöntő harmadik szettben Federer 2:2-nél vette el az argentin szervajátékát, s bár del Potro azonnal visszajött, a svájci később újra előnybe került (5:3), és ezzel az eséllyel már élt is. Del Potro a meccsben maradásért szerválhatott, de nem tudta megállítani a 32 éves Federert, aki végül 1 óra 43 perc alatt diadalmaskodott. 
 
Federer az elődöntőben a korábbi világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki kora délután magabiztosan, két sima játszmában intézte el a szintén svájci Stanislas Wawrinkat.

ATP 1000, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS (3,204,745 euró, fedett-kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ:

Roger Federer (svájci, 5.)–Juan Martín del Potro (argentin, 4.) 
6:3, 4:6, 6:3

Korábban:
Novak Djokovic (szerb, 2.)– Stanislas Wawrinka (svájci, 7.) 
6:1, 6:4

(forrás: MTI, kép: worldtennismagazine.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése