Népszerű bejegyzések

2013. november 29., péntek

Irány a top100! - Fucsovics interjú


Fucsovics Márton a 440. helyről kezdte a szezont, most pedig az idény végeztével a száznyolcvanadik! - egyébként, ez a legnagyobb ugrás az ATP-rangsorban. A csodálatos szezont produkáló 21 éves nyíregyházi játékos nyilatkozatából (MTI) megtud6juk, hogy reális célkitűzésnek érzi a legjobb 100-ba kerülést +kedveli Nizzat!


“Nem sokan vagyunk a top 200-ban, akik ennyit javultunk, még a cseh Jirí Veselyt említeném, aki most a 90. hely körül van. Kiszámoltam, hogy a korosztályomban a nyolcadik vagyok a mezőnyben” – mondta a nizzai akadémián edző teniszező, hozzátéve, jövőre mindenképpen szeretné összegyűjteni azt a 200-300 pontot, amellyel már a legjobb 100-ba juthatna.
A 2010-es wimbledoni torna junior bajnoka kifejtette, új trénere, Olivier Tauma mentálisan is megerősítette őt, ami már az áprilisi, Luxemburggal szemben Budapesten 4-1-re elvesztett Davis Kupa-párharc során is megmutatkozott.
“Szeretek itt, Dél-Franciaországban készülni, jó az időjárás, és az edzések után esténként beülünk vacsorázni a többiekkel. Nemrég találkoztam Babos Timivel is, aki szintén itt kezdte meg az alapozást a következő szezonra” – mesélte Marci, aki november elején edzőpartnerként a legnagyobbakkal ütögetett a londoni ATP-világbajnokságon.

Ami a terveit illeti, Fucsovics örömmel említette, hogy világranglistás helyezésénél fogva már kihagyhatja az úgynevezett future-versenyeket, és challenger-tornák főtábláin küzdhet, illetve bekerül az ATP- és Grand Slam-tornák selejtezőjébe is.
Az idén az an-ningi és andriai challenger-versenyen diadalmaskodott Fucsovics december 30-án az indiai Csennaiban kezdi meg a 2014-es idényt, majd az Australian Open után Montpellier-ben és Marseille-ben próbál szerencsét.
Legutóbb 2011 májusában volt magyar a top 200-ban, akkor Balázs Attila tartozott az elit utáni mezőnybe.

Szemezgettünk egy kicsit a feneketlen világháló "könyvtárában" és rátaláltunk egy áprilisi origo-interjúra, ahol szerényke pályafutásába és életébe is bepillantást tehetünk. Emellett a saját hibáiból kialakuló tapasztalatai is előkerülnek, azaz majdnem minden!

 "Mi az az eredmény, amelyet ha fel tudna mutatni tíz év múlva, elégedett lenne?
A legboldogabb akkor lennék, ha úgy tudnám befejezni a teniszt, hogy az első száz tagja voltam öt-hat éven át, egy ATP-tornagyőzelem is nagyon jólesne, vagy akár egy jó Grand Slam-szereplés."  2013.04.18, Origo - Egy-egy buli mindig belefér - interjú Fucsovics Márton teniszezővel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése