Népszerű bejegyzések

2013. október 14., hétfő

Bizonyítványosztás, majd lapszemle!


Lassan több mint két hete, hogy a messzi Ázsiában ütögetnek a tenisz elit képviselői. Eddig úgy nézz ki, hogy a szerbek tenisztanárának, Novak Djokovicsnak fekszik/tetszik a legjobban a földünk legnagyobb kontinensének a borításai. Jelenleg a Nole-Rafa kettős írja a legnagyobb párosok csatájának históriáját, ám most meglepte (azaz több mint egy hete) a már aktuális spanyol világelsőt a szerb, ugyanis attól függetlenül, hogy a pekingi fináléban Djokovics nyert, Nadal vissza vette a világranglistás trónt! Na de, most egy hórihorgas argentin zseniről is szót ejtenék, aki nyert tókiJÓban, és a nem régen befejeződő pekingi ezresen kivégezte a kipukkadni látszó friss világelsőt, Rafael Nadalt. Van is egy olyan érzésem, hogy Juan Martin Del Potro benne lesz a következő tippmix sorozataimban, plusz megajándékozza alabdakerek egyszemélyes szerkesztősége egy jelessel.
 
A Shanghai-i finálé vesztese: Juan Martin Del Potro!


Bizonyítvány osztás:
Tehát, úgy gondolom, hogy Nadal emberfeletti szezonját megkoronázta egy világranglistás trónnal, de a Djokotól és Del Potrotól kapott sallerek következtében "csak" egy 4-est adhatok, köszönjük, leülhet matador. 
Djokovicsnak pedig nem csak a címvédések érnek aranyat ésmajdnem jelest, hanem az is, hogy újra formába lendült, megnyert pár nap alatt két tornát, alap a majdnem jeles, de most "csak" egy nagyondenagyon erős 4-est kap. 
És most jöjjön a kidobálós "ez megörült" szlogen a alabdakerek felé, ugyanis jelessel kínáljuk meg Del Potrot! Nyert Tokióban, plusz elvégezte azt a gyilkolást, amit kevesen tudnak megtenni (jelige: Nadal), plusz Nole-t is meg-meg szorongatta. Egy kedves szerkesztőtől jön a vékonyka jeles. 
Köszönjük uraim, lecsücsülhetnek, majd a következő csörtén felállhatnak.

Nem tartom értelmét annak, hogy berajzoljak ide egy Del Potro keretest, mert van a csodálatosságos Wikipédia: ide kattintás, és már is felugrik a 25 éves argentin története. Van egy kis tenisz-oldal, ahol betyárosan összefoglaltatott az elmúlt hetekben történtek, a kínai ötszázas átépé, plusz van összegzés a szintén kínai Shanghai Masters ezresről is, ahol komoly dologra jöttem rá: a két torna alatt a szerb teniszmester 1.286.825 dollárt (271 404 260,75 Ft a magyar főváros nevét viselő bank aktúális árfolyamai alapján) ütögetett össze!

Most pedig jöjjön a már bevált és szeretett lapszemlés link-ajánló, imádjuk a tenisz.hu-t így onnan adogatunk: elsőként a visszavonulását bejelentő 31 éves Nalbandian (igen, ő az, aki megtámadta a bírót), majd tovább haladva egy kis Roger Federeres felhajtás, hogy szakított trénerével. Van itt ranglistás cikk is az nso.hu-ról, ahol megtudhatjuk a világ legjobb férfi tenisz-százasát, például azt, hogy a 84. Paolo Lorenzi (olasz). Na meg azt is, hogy a magyarjaink hanyadik helyen vitézkednek. 
Apropó, magyarjaink, itt most nem árulnak szerencsére akciós 8 darabos narancs "ajándékcsomagot" de van a Fucsovics Marcink, aki jelenleg a legnagyobb teniszreménységünk. A nyíregyházi tehetségnek két selejtezős meccs összejött a bécsi főtáblára jutáson, de a harmadik nem sikerült, sajnos. Nem baj, harcolj tovább Marci, küzdj! Hajrá! Nem kérdés, hogy jelenleg a magyar tenisz Szalaija Marci!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése