Népszerű bejegyzések

2013. október 27., vasárnap

Legyőzhetetlen Serena! - WTA-vb!


Október utolsó vasárnapján nem csak a F1-ben avattak négyszeres világbajnokot, hanem a női teniszben is. A papírformának megfelelően a világelső és egyben címvédő amerikai Serena Williams győzedelmeskedett a hölgyek isztambuli WTA-világbajnokságán. A 6 millió dollár összdíjazású torna fináléjában 2 óra és 11 perc alatt "magabiztosan" intézte el a negyedik helyen rangsorolt kínai ellenfelét, Li Na-t.

Serena Williams: 4. világbajnoki cím!

A 31 éves Li Na meglepetésre megnyerte az első szettet, ugyanis 4 alkalommal is volt breaklabdája, amikből kettővel tudott élni, így az öltözőben ragadt címvédő azon kapta magát, hogy el is röppent az első szett. 2-6
Aztán a második játszmában felébredt "Csipkerózsika" Serena, előrántotta az idei évben sokszor látott legyőzhetetlen játékát és megfordította a világbajnoki döntőt. A második szett bréklabda háborújából ő jött ki jobban, amivel kiegyenlített a játszmákat tekintve  (break-arány: Serena 2/4, Li 1/6). 6-3.
Az döntő játékra pedig meglepően elfáradt és hitevesztett kínai már csak asszisztált Williams világbajnoki címvédéséhez.  Az adogatásainál teljesen összeomló Li az utolsó játékban még küzdött egy hatalmasat a becsület játék megnyeréséért, de könyörtelen ellenfele nem kegyelmezett és "kopira" verte az utolsó szettben. 6-0

A 32 éves Serena Williams 2001, 2009 és 2012 után a negyedik vb-jét nyerte meg, a párizsi salakbirodalom (Roland Garros) és az amerikai Grand Slam után ebben az évben a harmadik kiemelt eseményt tette magáévá. A világranglistán "nem kevés" ponttal Victoria Azarenka előtt álló Serena a tizenegyedik (ugyanennyi tornát nyert idén) randevúját adta Li Na-nak, akit tizedszer győzött le. Az amerikai legyőzhetetlenségét mi sem bizonyítja jobban, hogy ez volt sorozatban 17. győzelme, emellett élete szezonját futja: 78 alkalommal lépet pályára, ezekből ötöt veszített el (egyet fűvőn, négyet kemény borításon). 73 győzelem! Félelmetes! 

1 év, 11 cím!

 A páros küzdelmekben viszont valamennyire vigasztalódhattak a kínaiak , a Su-Wei Hsieh/Suaj Peng (tajvani,kínai)kettős magabiztosan diadalmaskodott 2 szettben az Ekaterina Makarova/Elena Vesnina orosz páros felett.
Apropó, Isztambul: a Sinan Erdem Dome (13.676) utoljára adott otthont a szezonzáró szupertornának, ugyanis 2014-től 2018-ig Szingapúr lesz a helyszín.

Isztambul, TEB Paribas WTA-Világbajnokság
 
 DÖNTŐ:
Serena Williams (amerikai, 1.)–Li Na (kínai, 4.)  2:6, 6:3, 6:0

 PÁROS DÖNTŐ: 
E. Makarova/E. Vesnina-S.W. Hsieh/S. Peng  4-6, 5-7


(képek: tumblr.com)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése