Népszerű bejegyzések

2013. október 21., hétfő

Körkapcsolásos összefoglaló!


Mielőtt belefolynánk a múltheti események forgatagába, elmondanánk, hogy van friss ranglistás táblázat. Roger Federer javított egy helyet, Rafael Nadal tartja a 400 pontos előnyt Novak Djokovics előtt, kérdés, hogy meddig (Rafa nem lesz ott a kedden kezdődő bázeli tornán, amit nézhetünk a hazai kereskedelmi sportcsatornák jóvoltából. stream nélküli napok, ohhyeah). A múlthéten akadt pár tenisztorna, ahol voltak meglepő diadalok, voltak papírformák, és volt egy külön kategória is: Tommy Haas győzelme!

2001 után ismét Haas, a király Bécsben! Örökfiatal!

A hajtást Luxemburgban kezdenénk, ahol Caroline Wozniacki diadalmaskodott, aki irtózatosan bekeményített és az egykoron még világelsőként is csillogó dán szőkeség a döntőben megsemmisítette német ellenfelét, Annika Becket. A tenisz.hu azt írja, hogy ez volt az idén az első tornagyőzelme, így a szezon végére megfelelő időpontot választott Caroline. A világranglistán így is visszacsusszant egy helyezést, a mai naptól már épphogy befér a top10-be.

Tovább haladva a következő állomásunk az orosz főváros, ahol mindkét nemnek rendeztek eseményt, a hölgyeknek egy 740 ezer dollár összdíjazásút, a férfiaknak pedig egy 250-es kategóriába tartozó 746.760 dolláros eseményt. Előbbiben a "tekintélyességét" műtét árán megkisebbítő román Simona Halep nyerte, szoros 2 játszmában gyűrte le az Ausztrál Samantha Stosurt. Utóbbiaknál pedig a US Openen is remekelő francia Richard Gasquet emelhette magasba a jól megérdemelt trófeát, ahol a kazah Kukuskin próbált tenni ez ellen, sikertelenül.

Elhagyjuk Moszkvát, és átnézünk Zlatan Ibrahimovics "hazájába", ahol Stockholmban egy tornagyőzelmi szüzesség megtörését láthattuk, ugyanis hatalmas meglepetésre a "djokovicsverő" bolgár Grigor Dimitrov győzedelmeskedett. Hetedik kiemeltként döntőzhetett az első helyen kiemelt spanyol David Ferrer ellen, akit meglepetésre meg is vert, így élete első tornagyőzelmét aratta a mindössze 22 éves teniszező. Az első szett még a spanyolé volt az 530 ezer euró összdíjazású tornának a fináléjában, de aztán a fiatal bolgár megcsillogtatta tehetségét és megfordította a találkozót Dimitrov. 

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan személynek a győzelme, aki már 96-ban ott volt a US Openen, amikor még az Arthur Ashe centerpálya még elgondolás volt. És most, 35 évesen, 2013 őszén megnyeri élete 15. tornagyőzelmét! TAPS! Na, itt jön az oldalunk klasszikus eszmei irányelve: lenyűgöző, nem mindennapi, egyedülálló, utánozhatatlan, megismételhetetlen, felülmúlhatatlan, lehengerlő, kiemelkedő, fenomenális! Tommy Haas-ról "énekelek" hangosan, ugyanis magáévá tette az osztrák főváros tenisztornáját, ami egy ATP 250-es és félmillió euró az összdíjazása. A döntőben egy majdnem névrokont kapott magának, aki holland és megszorongatta azért az örökfiatal németet, de a győzelemről csak álmodhatott. A háromszettes mérkőzésen végül nem tudta megtréfálni a rutint a 26 éves Robin Haase. 12 év után sikerült újra győzedelmeskedni a bécsi tornán a német legendának, ahol még anno a hetvenes években Ivan Lendl-nek is sikerült nyerni, nem is egyszer.
Az elnyűhetetlen Tommy Haas kitartásáról példát vehet bármelyik sportoló, aki morálisan ingoványosság betegségébe esik. Amúgy meg a közösségi oldal(ak)on is elég korrekt jelenléttel van jelen Haas!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése